De Fysiofitband™

Doelgericht trainen

De Fysiofitband™ is een rijtechnisch hulpmiddel om de buikspieren en de broekspieren van je paard te trainen. Het voordeel is dat je deze spiergroepen elk afzonderlijk of tezamen kan trainen.

Wanneer je de de buikspieren van je paard wilt trainen dan zorgt de Fysiofitband™ ervoor dat deze spieren getriggerd worden en zal het paard de buikspieren aanspannen. Op deze manier krijg je een bekkenkanteling en gaat het paard zijn rug meer bollen waardoor de lange rugspier en de buikspieren optimaal werken. Het paard zal ontspannen over de rug lopen.

Wil je de achterhand trainen dan werkt de Fysiofitband™ stimulerend voor de broekspieren. De achterhand zal dan beter ondertreden. Je paard wordt meer bewust van de beenzetting. Deze oefening is een aanrader voor paarden met een algemeen zwakkere achterhand of met een uitgesproken voorkeursbeen.

Het materiaal

Het zadeldekje is voorzien van stevige velcrobanden waar je de 2 fysiobanden aan vastmaakt. Het zijn verstelbare elastische fysiobanden. Door de bevestiging aan de velcro kan je snel en eenvoudig nog een meer verfijnde afstelling doen.

Reviews van klanten die de Fysiofitband reeds gebruiken

"Een echte aanrader!"

"Als recreatieve ruiter maak ik sinds kort gebruik van de Fysiofitband™ bij mijn paard. Daar ik voor mijn plezier rijd was ik op zoek naar hulp en een betere manier om mijn paard mooi aan de teugel te rijden. Via de band voelt het veel beter aan, gezien ze nu mooi over de rug loopt waardoor ze beter nageeft en niet meer in mijn teugels hangt. Een echte aanrader!"

- Christel uit Lommel

"Verbaasd van de ontwikkeling"

"Ik was op zoek naar iets om te longeren zonder dat mijn paard gestoord werd in de mond, want elke keer ging hij hierdoor traag, in verzet, of gewoon op de voorhand lopen wat dus helemaal niet mijn bedoeling was. Met het gebruik van de Fysiofitband™ zag en voelde ik al na een paar keer longeren een verschil. Ook mijn trainster zag duidelijk een verschil in het gebruik van zijn rug en achterbenen! Zelf verschiet ik er van hoe de halsspier zich ontwikkeld heeft. Ongelooflijk hoe goed zoiets kan werken! Ik ben zeer tevreden! Kijk zelf maar naar onderstaande foto's waar je duidelijk een correct gebruik van zijn buikspieren ziet."

- Stephanie uit Leopoldsburg

"Zeer tevreden van!"

"Ik ben zeer tevreden van de Fysiofitband™. Je ziet dat je paard de juiste spieren opspant en de bovenlijn meer ontspant. Ook de bespiering neemt toe: de halsspier komt er mooi op te staan; Kortom, zeer tevreden van dit product!"

- Lotte uit Beringen